Gridstraf voor Max Verstappen GP Rusland

Max Verstappen en zijn mede Honda-aangedreven Formule 1 coureurs zullen bij de Russische Grand Prix gridstraffen op zich nemen om strategisch een nieuwe motor te introduceren.

De Honda’s Spec 4-motor debuteerde in de Belgische Grand Prix met Daniil Kvyat’s Toro Rosso, hoewel Verstappen, zijn Red Bull-teamgenoot Alex Albon en Toro Rosso-coureur Pierre Gasly deze nog niet hadden.

Vooruitlopend op de Russische GP heeft Honda aangekondigd dat alle vier de coureurs een nieuwe verbrandingsmotor krijgen.

Dit geeft hen een lage kilometerstand voor de Japanse Grand Prix van volgende week, de thuisrace van Honda, en zou ze beide teams de motoren moeten bieden die ze nodig hebben om zonder verdere wijzigingen aan het einde van het seizoen te komen.

Verstappen, Albon en Gasly zullen een gridstraf op vijf plaatsen krijgen in Sochi omdat ze alleen een nieuw ICE introduceren.

Kvyat is gaat verder met het vervangen van motoronderdelen en Honda heeft ervoor gekozen om alle elementen in zijn auto te veranderen. Dus hij zal aan de achterkant van het raster beginnen.

(bron autosport.com)

Delen is goed stelen!

Formule 1 nieuws